FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD ponovno uključile Izrael u važan vojni projekt

JERUZALEM, 5. studenog 2005. (Hina/AFP) - Izraelski ministar obraneShaoul Mofaz izjavio je kako su SAD ukinule veto na sudjelovanjeIzraela u projektu razvoja "F-25", američkog borbenog zrakoplova novegeneracije, objavili su u subotu izraelski mediji.
JERUZALEM, 5. studenog 2005. (Hina/AFP) - Izraelski ministar obrane Shaoul Mofaz izjavio je kako su SAD ukinule veto na sudjelovanje Izraela u projektu razvoja "F-25", američkog borbenog zrakoplova nove generacije, objavili su u subotu izraelski mediji.

Mofaz je to rekao nakon što se u petak u Washingtonu susreo s američkim ministrom obrane Donaldom Rumsfeldom, objavio je vojni radio.

Izraelsko ratno zrakoplovstvo moglo bi nabaviti stotinjak takvih zrakoplova, koji bi trebali biti u funkciji za najkasnije deset godina, rečeno je u istoj vijesti.

"Sva sporna pitanja su riješena i Izrael će nastaviti sudjelovati u projektu kao ugledan partner. SAD su potvrdile i namjeru da nam prodaju te buduće zrakoplove", rekao je Mofaz, čije riječi prenosi internetsko izdanje dnevnika Yediota Aharonota.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙