FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Okrugli stol u povodu Međunarodnog dana invalida

ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - U povodu Međunarodnog dana invalida,3. prosinca, danas je održan okrugli stol na kojem su predstavniciministarstava te udruge osoba s invaliditetom analizirali provedbumjera Nacionalne strategije za osobe s invaliditetom od 2003. do 2006.godine.
ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - U povodu Međunarodnog dana invalida, 3. prosinca, danas je održan okrugli stol na kojem su predstavnici ministarstava te udruge osoba s invaliditetom analizirali provedbu mjera Nacionalne strategije za osobe s invaliditetom od 2003. do 2006. godine.

Organizatori skupa su Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Vladino povjerenstvo za osobe s invaliditetom.

Ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Vladina povjerenstva Jadranka Kosor istaknula je da Vlada kontinuirano izdvaja sredstva i programski djeluje kako bi s ostvarile mjere iz Nacionalne strategije.

Među projektima Ministarstva obitelji namijenjenim poboljšanju života invalida Kosor je izdvojila projekt "Pristupačna Hrvatska".

U sklopu njega Ministarstvo je sufinanciralo arhitektonsku prilagodbu objekata invalidima u devet hrvatskih gradova, za što je tijekom 2004. godine izdvojeno 1.434.958 kuna, a ove je godine za još osam gradova osigurano 1.499.969 kuna.

"Riječ je o projektu u čiju su provedbu po prvi puta bili uključeni predstavnici hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata, ali i civilnih udruga osoba s invaliditetom", istaknula je Kosor.

Podsjetila je da je njezino ministarstvo osnovalo savjetovališta za djecu, mladež, brak i obitelj u kojima su organizirani programi za roditelje djece s teškoćama, za djecu s teškoćama i odrasle osobe s invaliditetom.

"Ta savjetovališta prerastaju u Obiteljske centre u kojima će svaka obitelj moći potražiti i dobiti pomoć kakva joj je u određenom razdoblju života potrebna, a do kraja 2007. godine Obiteljski centri djelovat će u svakoj županiji na području Hrvatske", najavila je Kosor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙