FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za drniške srednjoškolce organizirana nastava

DRNIŠ, 1. prosinca 2005. (Hina) - Pošto je Državni inspektorat zabranioodržavanje nastave u drniškoj Srednjoj školi "Ivana Meštrovića" uFenčevini zbog loših uvjeta rada u prostorijama bez poda, dotrajalihinstalacija i sanitarnog čvora, stižu i prve najave o popravku icjelovitoj obnovi tog prostora, doznaje se danas od gradonačelnikaAnte Dželalije.
DRNIŠ, 1. prosinca 2005. (Hina) - Pošto je Državni inspektorat zabranio održavanje nastave u drniškoj Srednjoj školi "Ivana Meštrovića" u Fenčevini zbog loših uvjeta rada u prostorijama bez poda, dotrajalih instalacija i sanitarnog čvora, stižu i prve najave o popravku i cjelovitoj obnovi tog prostora, doznaje se danas od gradonačelnika Ante Dželalije.

Riječ je o učionicama za učenike 1. i 2. razreda četverogodišnje elektrotehničke škole, te za tri razreda obrtničkog elektrosmjera.

Šezdeset učenika za koje je nastava bila prekinuta pohađat će skraćenu nastavu u središnjoj zgradi Srednje škole "Ivana Meštrovića" na Poljani.

Istodobno je počeo popravak učionica, za što će Županija izdvojiti 100.000 kuna pa bi se učenici za 15 dana mogli vratiti u svoje klupe, kazao je Dželalija koji je o pitanju drniških srednjoškolaca razgovarao s Dijanom Ercegović, pročelnicom županijskog Ureda za prosvjetu.

Gradonačelnik Dželalija razgovarao je i s Ljudevitom Ercegom, pomoćnikom ministra Božidara Kalmete za obnovu, koji je najavio kako će cjelovita obnova školskih prostorija s radionicama u Fenčevini početi u početku iduće godine.

Ministarstvo mora, turizma, prometa i obnove izradilo je projekt obnove u što će biti uloženo 1,600.000 kuna, a radovi će završiti do početka iduće školske godine.

Inače u obnovu tih prostora, krovišta zgrade, prozora i vrata do sada je grad Drniš izdvojio 400.000 kuna iz proračuna s nakanom da škola što prije počne raditi nakon oslobođenja grada. To je bila samo nužna obnova kako bi se mladi vratili u grad, a do prije tri godine taj objekt i nije bio u programu obnove školskih zgrada. Osim radionica u Fenčevini drniški srednjoškolci čekaju i obnovu športske dvorane, koju će također financirati Ministarstvo mora, turizma, obnove i razvitka, kazao je drniški gradonačelnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙