FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ogresta završio svoj prvi crtani film "Lift"

ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Scenarist i redatelj Zrinko Ogrestanakon godinu dana završio je svoj prvi animirani film "Lift" uprodukciji "4 FILM-a" i "Zagreb filma".
ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Scenarist i redatelj Zrinko Ogresta nakon godinu dana završio je svoj prvi animirani film "Lift" u produkciji "4 FILM-a" i "Zagreb filma".

Šestminutni crtić "Lift" društvena je satira o uspinjanju na društvenoj ljestvici i polugama moći. Kako je izvijestio danas "4 Film", Ogresta se u stanci do snimanja idućega igranog filma okušao i u području filmske animacije, nakon što je igranim filmovima "Krhotine", "Isprani", "Crvena prašina" i "Tu" postigao velik hrvatski i međunarodni uspjeh.

Producentica "Lifta" je Anita Juka, a Ogrestini suradnici Neven Petričić, glavni crtač i animator, te skladatelj Neven Frangeš, za obradbu slike zaslužan je "Kenges studio", a zvuka "Ater studio". Završna laboratorijska obradba obavljena je u Madžarskom filmskom laboratoriju u Budimpešti.

Svjetska praizvedba "Lifta" očekuje se na jednom od međunarodnih filmskih festivala, a hrvatska na Danima hrvatskog filma.

Animirani film "Lift" sufinanciralo je Ministarstvo kulture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙