FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Princ Charles i Camilla u posjetu Bijeloj kući

WASHINGTON, 2. studenoga 2005.(Hina) - Princ Charles i njegova suprugaCamilla doputovali su u srijedu u posjet Bijeloj kući, što je vrhunacnjihovog osmodnevnog posjeta Sjedinjenim Državama čiji je ciljpromicati veze između Velike Britanije i Amerike i dodati nešto sjajabudućem britanskom kraljevskom paru.
WASHINGTON, 2. studenoga 2005.(Hina) - Princ Charles i njegova supruga Camilla doputovali su u srijedu u posjet Bijeloj kući, što je vrhunac njihovog osmodnevnog posjeta Sjedinjenim Državama čiji je cilj promicati veze između Velike Britanije i Amerike i dodati nešto sjaja budućem britanskom kraljevskom paru.

Predsjednik George W. Bush i njegova supruga Laura dočekali su članove britanske kraljevske obitelji ispred Bijele kuće gdje su za njih priredili ručak, a potom i svečanu večeru.

Bijela kuća je rekla kako je Bush spreman razgovarati s Charlesom o bilo kojoj temi. No, budući da se njih dvojica razilaze u pitanjima poput globalnog zatopljavanja istaknula je kako je posjet prvenstveno društvenog karaktera.

Charles i Camilla su započeli svoj boravak u Sjedinjenim Državama u utorak u New Yorku odavanjem počasti žrtvama terorističkog napada 11. rujna 2001.

Potom su se na prijamu u Muzeju moderne umjetnosti družili s američkim slavnim osobama poput glumca Roberta De Nira, redatelja Stevena Spielberga, poduzetnika Donalda Trumpa te bivšeg newyorškog gradonačelnika Rudolpha Giulianija. Camilla je na prijamu imala prigodu pokazati svoju tamno plavu baršunastu haljinu, jednu od 40 oprava koje je ponijela na ovo putovanje.

Posjet Sjedinjenim Državama je prvo službeno putovanje 56-godišnjeg princa Charlesa, nasljednika britanske krune, i njegove supruge Camille, vojvotkinje od Cornwalla, od njihovog vjenčanja u travnju.

Njihov posjet ne prati pozornost javnosti kakva se vidjela prije 20 godina kada je Charles obišao Ameriku sa svojom tadašnjom suprugom sada pokojnom princezom Dianom. Privlačna tada 24-godišnja Diana osvojila je Amerikance plešući s glumačkom zvijezdom Johnom Travoltom na zabavi u Bijeloj kući.

Ipak, to je dobar početak za kraljevsku obitelj koja se nada da će ovakvim potezima poput putovanja u Ameriku učvrstiti ugled princa Charlesa i pridobiti javnost za vojvotkinju.

Dianini obožavatelji Camillu već dugo smatraju ženom koja je razorila brak Diane i Charlesa. Prinčevski par se razveo 1996. godinu dana prije nego je Diana poginula u automobilskoj nesreći u Parizu.

Po svemu sudeći 58-godišnja Camilla će teško uspjeti osvojiti srca Amerikanaca onako kako je to učinila glamurozna princeza Diana.

Izgleda da će osvajanje javnosti općenito biti težak napor za par koji se priprema za kraljevske dužnosti. Nedavno istraživanje javnoga mišljenja USA Today/CNN/Gallup utvrdilo je da 81 posto Amerikanaca nije zainteresirano za kraljevski posjet.

Princ Charles i Camilla će nakon posjeta Bijeloj kući otputovati u New Orleans gdje će se susresti sa žrtvama uragana Katrina, a potom i u San Francisco na susret s beskućnicima.

Princ i vojvotkinja će posjetiti i tržnicu u Marin Countryju kod San Francisca i ručati s proizvođačima prirodne hrane koji će razmijeniti savjete s Charlesom, možda najpoznatijim proizvođačem prirodne hrane na svijetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙