FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uragani bi Lloyd's mogli gurnuti u gubitak

LONDON, 30. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Odštetni zahtjevi vezani uzovogodišnje štete koje su prouzročili uragani u SAD-u premašili suukupne odštete za terorističke napade 11. rujna, i mogli bi gurnutiLloyd's of London u gubitak ove godine, izvijestilo je tospecijalističko osiguravajuće tržište u srijedu.
LONDON, 30. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Odštetni zahtjevi vezani uz ovogodišnje štete koje su prouzročili uragani u SAD-u premašili su ukupne odštete za terorističke napade 11. rujna, i mogli bi gurnuti Lloyd's of London u gubitak ove godine, izvijestilo je to specijalističko osiguravajuće tržište u srijedu.

Lloyd's je priopćio da su zahtjevi za nadoknadom šteta od uragana dosegnuli pet milijardi dolara (2,92 milijarde funti), uključujući i 3,3 milijarde dolara šteta od uragana Katrine koji je razorio New Orleans.

Zahtjevi za nadoknadu šteta od terorističkih napada od 11. rujna 2001. u SAD-u dosegnuli su dvije milijarde funti.

Lloyd' tržište je objavilo da je malo vjerojatno da ove godine ubilježe dobit. Ni jedan član Lloyd'sa neće otići u stečaj zbog gubitaka uslijed šteta nastalih uraganima, a učinak na središnji fond Lloydsova tržišta bit će minimalan, rekao je direktor financija i upravljanja rizikom Lloyd'sa Luke Savage.

Članovi Lloyd'sa u prvoj polovini godine imali su 2,4 milijardi dolara (1,4 milijarde funti) profita, 21 posto više nego lani.

Lloyd's je udruženje korporativnih podugovaratelja i bogatih pojedinaca koji provode transakcije osiguranja putem 44 izvršna agenta i 62 sindikata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙