FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UNIQA planira prodor na srpsko i ukrajinsko tržište

BEČ, 30. studenog 2005. (Hina/APA) - Austrijsko osiguravateljskodruštvo UNIQA najavilo je službeno prodor na ukrajinsko i srpskotržište nakon što je njegov nadzorni odbor odobrio početak poslovanjau te dvije zemlje, priopćeno je u srijedu u kompaniji.
BEČ, 30. studenog 2005. (Hina/APA) - Austrijsko osiguravateljsko društvo UNIQA najavilo je službeno prodor na ukrajinsko i srpsko tržište nakon što je njegov nadzorni odbor odobrio početak poslovanja u te dvije zemlje, priopćeno je u srijedu u kompaniji.

"Polazim od pretpostavke da će UNIQA najkasnije sredinom 2006. na ovaj ili onaj način biti zastupljena u obje zemlje", izjavio je šef upravnog odbora Konstantin Klien.

"Odlukom nadzornog odbora oba su tržišta službeno postala ciljane zemlje koncerna UNIQA. Odluka o tome koja će opcija o nastupu biti donesena za koje tržište bit će donesena sljedećih tjedana ili mjeseci", ističe Klien.

Prodorom u Srbiju i Ukrajinu bit će zaokružen i proširen angažman UNIQA grupe u istočnoj i jugoistočnoj Europi, dodaje on, ističući da koncern u te dvije zemlje uz gospodarski potencijal primjećuje i snažno ubrzani proces približavanja standardima Europske unije.

"Prodor u Srbiju i Crnu Goru dopunjuje naše aktivnosti u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Ukrajina pak predstavlja sljedeći logični korak budući da smo od ove godine zastupljeni i u Bugarskoj i u Rumunjskoj", tumači on.

Na području istočne i jugoistočne Europe UNIQA je već prisutna u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Rumunjskoj. U zapadnoj je Europi uz matične Austrije prisutna i u Njemačkoj, Liechtensteinu, Švicarskoj i Italiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙