FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Konferenciji o promjeni klime u Montrealu na dnevnom redu i Hrvatska

ZAGREB, 29. studenoga 2005. (Hina) - Na 11. Konferenciji stranakaOkvirne konvencije UN-a o promjeni klime (UNFCCC), te 1. Sastankustranaka Protokola iz Kyota koja je danas počela u Montrealu sudjelujei izaslanstvo Hrvatske, a razgovarat će se i o donošenju odluke vezaneuz zahtjev Hrvatske za povećanjem visine emisija stakleničkih plinovau baznoj 1990. godini, priopćilo je danas Ministarstvo zaštiteokoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.
ZAGREB, 29. studenoga 2005. (Hina) - Na 11. Konferenciji stranaka Okvirne konvencije UN-a o promjeni klime (UNFCCC), te 1. Sastanku stranaka Protokola iz Kyota koja je danas počela u Montrealu sudjeluje i izaslanstvo Hrvatske, a razgovarat će se i o donošenju odluke vezane uz zahtjev Hrvatske za povećanjem visine emisija stakleničkih plinova u baznoj 1990. godini, priopćilo je danas Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Ako se udovolji hrvatskom zahtjevu, Hrvatska bi mogla ratificirati Kyoto protokol, navodi Ministarstvo.

Na dnevnom redu Konferencije UNFCCC konvencije i Protokola iz Kyota je i rasprava i donošenje odluka o uputama vezano za ispunjenje obveza država u pogledu izvještavanja o emisijama stakleničkih plinova, provedbi politike i mjera za njihovo smanjenje, penalima u slučaju neispunjenja obveza, rasprave o drugom obvezujućem razdoblju (nakon 2012.) i drugo.

Konferencija završava s ministarskim dijelom na kojem se očekuje usvajanje niza odluka koje se odnose na provedbu mjera i njihovo poboljšanje u ključnim područjima, prijenosu tehnologija iz razvijenih država u nerazvijene, obveze stranaka da nastave s procesom pronalaženja novih tehnologija za smanjenje emisija, procjenu utjecaja i prilagodbu klimatskim promjenama i drugih odluka vezano za ispunjenje obveza stranaka prema UNFCCC konvenciji i Protokolu iz Kyota.

Sastanak na visokoj ministarskoj razini započinje 7. prosinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙