FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NHL - Bivši trener Montreala nepismen

MONTREAL, 4. studenog 2005. (Hina/STA) - Bivši trener NHL momčadiMontreal Canadiens, Jacques Demers priznao je u svojoj autobiografijikako je nepismen.
MONTREAL, 4. studenog 2005. (Hina/STA) - Bivši trener NHL momčadi Montreal Canadiens, Jacques Demers priznao je u svojoj autobiografiji kako je nepismen.

"Znam nekako čitati, no vrlo slabo pišem. Cijelo vrijeme me izvlači što sam vrlo rječit i snalažljiv," priznao je Demers, koji je 1993. godine predvodio Montreal do NHL naslova.

Bivši trener Quebec Nordiquesa, St. Louis Bluesa, Detroit Red Wingsa, Montreala i Tampa Bay Lightninga svoje priznanje iznio je u autobiografiji "En Toutes Letres", koju je umjesto njega napisao kanadski novinar Mario Leclerc.

Da je nepismen znalo je tek nekoliko ljudi, čak je i njegov supruga to saznala nakon dvije godine braka. Priznao joj je kada je trebao ispuniti ček. Do tada je to radila njegova tajnica. Ugovore mu je sastavljao prijatelji i odvjetnici Cliff Fletcher i Jay Feaster.

"Cijeli život sam skrivao da sam nepismen. Otac mije ukrao djetinjstvo i zbog njega cijeli život živim u laži," otkrio je Demers razlog zbog kojeg nije naučio čitati niti pisati. Nakon što je prije četiri godine zaključio trenersku karijeru, Demers je postao stručni suradnik za francusku televizijsku postaju, RDS.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙