FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ponuda za preuzimanje Industrogradnje

ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - Ponuda za preuzimanjeIndustrogradnje
ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - Ponuda za preuzimanje Industrogradnje

HINA - Financijski servis

Zagrebačka tvrtka Positus usluge d.o.o., koja ima 39,26 posto dionica Industrogradnje, najavila je danas objavu ponude svim dioničarima Industrogradnje za preuzimanje preostalih dionica te građevinske tvrtke, s rokom važenja 30 dana od objave.

Positus usluge, kako stoji u ponudi za preuzimanje koju danas prenosi Zagrebačka burza, navedeni dionički udjel u Industrogradnji stekle su 11. listopada ove godine temeljem više kupoprodajnih i ugovora o prijenosu dionica.

Taj dionički udjel Industrogradnje predstavlja 49.099 redovnih dionica i daje isto toliko glasova ili 40,97 posto ukupnog broja glasova koje daju dionice s pravom glasa.

Ponuditelj se obvezuje otkupiti svaku dionicu s pravom glasa za 650 kuna po dionici, dok će za neotplaćene dionice isplatiti istu cijenu umanjenu za iznos ukupne obveze otplate tih dionica prema HFP-u.

Temeljni kapital Industrogradnje iznosi 377.694.400 kuna i podijeljen je na 125.072 redovnih dionica, svaka nominalne vrijednosti 2.700 kuna.

Ponuditelj se u ponudi za preuzimanje navodi da će kao budući većinski dioničar Industrogradnje bez odlaganja započeti organizacijsko i financijsko restrukturiranje tvrtke te ju vlasnički povezati sa strateškim partnerom, koji će osigurati daljnji razvoj i povratak izgubljene tržišne pozicije.

Konačni cilj je, kako navode, osigurati punu zaposlenost radnika Industrogradnje, otvoriti nova radna mjesta, uz pokretanje novog investicijskog ciklusa i proširenje poslovanja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ponuda će biti objavljena u sutrašnjem dnevnom tisku i u idućem broju Narodnih novina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙