FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodjelom nagrada završila Revija hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva

ZAGREB, 28. studenoga 2005. (Hina) - Filmovi "Šefica" Slavena Žimbreka,"Heart of the Immigrant" Zorana Zekanovića i "Nestajanje" MladenaBurića odlukom žirija proglašeni su najboljima na 37. revijihrvatskoga filmskog i videostvaralaštva u Đurđevcu, izvijestio jedanas Hrvatski filmski savez.
ZAGREB, 28. studenoga 2005. (Hina) - Filmovi "Šefica" Slavena Žimbreka, "Heart of the Immigrant" Zorana Zekanovića i "Nestajanje" Mladena Burića odlukom žirija proglašeni su najboljima na 37. reviji hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva u Đurđevcu, izvijestio je danas Hrvatski filmski savez.

Drugu nagradu osvojili su "Statut Carnevale" Ljube Zdjelarevića, "Prognoza: vedro i sunčano" Ivana Kelave i Saše Dugonjića, "Da, draga" Jadranka Lopatića, "Zora" Darija Lonjaka i "Evo što pričaju mornari" Vjekoslava Živkovića. Tri treće nagrade dodijeljene su filmovima "Zakaj nam vele picoki" Nina Miklaušića, "Vampir moga zavičaja" Mirka Jurmana i Roberta Jedrejčića i "Machiner Land" Tina Žanića.

Trodnevna Revija hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva, završena jučer dodjelom nagrada, središnja je priredba hrvatskoga neprofesijskog filma, organizirana u suradnji Hrvatskoga filmskog saveza i Foto-kinokluba "Drava" iz Đurđevca. Prikazana su 43 filma (od 139 prijavljenih) u dvjema kategorijama (za mlade i odrasle autore), a ostvarili su ih članovi hrvatskih kinoklubova i videoklubova ili samostalni autori.

Po broju i kvaliteti naslova istaknuli su se neki uobičajeno plodni klubovi - Kinoklub "Zagreb" i Autorski studio FFV iz Zagreba, FKVK "Zaprešić" iz Zaprešića, Kinoklub "Karlovac" iz Karlovca, a pojavili su se i novi, poput klubova iz Gunje i Pazina.

Domaćin sljedeće Revije, kojoj su ove godine pokrovitelji bili Ministarstvo kulture i poglavarstva grada Đurđevca i Križevačko-koprivničke županije, bit će Samobor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙