FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pobjednik Indyja Wheldon seli u formulu 1

LONDON, 31. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Ovogodišnji prvak američkeIndy Racing League (IRL) i pobjednik utrke "500 milja Indianapolisa"Britanac Dan Wheldon (27) mogao bi sljedeće godine karijeru nastavitiu formuli 1.
LONDON, 31. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Ovogodišnji prvak američke Indy Racing League (IRL) i pobjednik utrke "500 milja Indianapolisa" Britanac Dan Wheldon (27) mogao bi sljedeće godine karijeru nastaviti u formuli 1.

Wheldonov ugovor s njegovom sadašnjom momčadi Andretti Green Racing istječe 1. studenoga, te se očekuje da bi sljedeće godine mogao biti test-vozač u jednoj od momčadi formule 1, a da bi od 2007. imao mjesto vozača.

"Još nisam potpisao za niti jednu momčad, ali ne krijem da moj manager pregovara s nekoliko momčadi iz formule 1", kazao je Wheldon, a na pitanje je li momčadi Williamsa njegova najvjerojatnija nova destinacija odgovorio je:

"Na dobrom ste tragu".

Wheldon je u svibnju ove godine postao prvi britanski vozač pobjednik Indianapolisa nakon Grahama Hilla koji je to uspio 1966. Usto, naslov u IRL-u je osvojio pobijedivši na šest utrka ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙