FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 12. studenog 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati.
ZAGREB, 12. studenog 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

VARAŽDINSKE TOPLICE - Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) u Varaždinskim Toplicama u petak i subotu razmatra ostvarivanje programa u proteklom dvogodišnjem razdoblju obnašanja vlasti i utvrđuje smjernice do kraja mandata. "Razmatramo što smo dosad napravili", kazala je zamjenica predsjednika HDZ-a Jadranka Kosor u petak novinarima i dodala da će jedna od najvažnijih tema klauzure biti prijedlog proračuna za iduću godinu i projekcija proračuna do kraja mandatnoga razdoblja. "Nismo raspravljali o drugim strankama i prijevremenim izborima", rekla je Kosor. Osvrćući se na pretpostavke iz SDP-a da HDZ namjerava raspisati prijevremene izbore u travnju iduće godine, predsjednik stranke Ivo Sanader je rekao da je HDZ već donio odluku o raspisivanju izbora u studenome 2007. godine.

ZAGREB - Glavni odbor SDP-a u petak je raspustio šibenski ogranak i županijska tijela te stranke, potvrdio je dosadašnji čelnik SDP-a šibensko-kninske županije Ivan Ninić. Zaključke Glavnog odbora novinarima će u subotu na konferenciji za novinare prenijeti predsjednik SDP-a Ivica Račan, njegova zamjenica Željka Antunović i predsjednik Glavnog odbora Tonino Picula. No, Ninić je novinarima potvrdio da je Glavni odbor s 28 glasova za i 13 protiv izglasao raspuštanje gradske organizacije i smjenu vodstva šibenskog i županijskog SDP-a. Članovi najvišeg tijela stranke su "pod dojmom novinskih napisa željeli razriješiti situaciju u šibenskom SDP-u", rekao je Ninić.

SPLIT - Glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Marina Kravljević-Gudelj potvrdila je u petak da je splitska odvjetnica Doris Košta, braniteljica haaškog optuženika Ivice Rajića, prijavila da su na parkiralištu u Splitu na njezinoj "mazdi" oštećeni brisači i ispuštene dvije stražnje gume. "No policija joj nije pružila posebnu zaštitu, jer to nije tražila, niti su ispunjeni uvjeti", rekla je glasnogovornica. Naime, neki mediji su objavili kako je splitska odvjetnica dobila i telefonsku prijetnju zbog zastupanja Ivice Rajića, koji se nagodio s haaškim Tužiteljstvom, te da to nije prvi put da joj je automobil oštećen.

ZAGREB - U zagrebačkom kinu "Europa" u petak je otvorena Prva međunarodna revija filmova o hrvatskoj dijaspori, koja se održava u organizaciji udruge Hrvatska dijaspora u suradnji s Gral filmom i Kinematografima. Na Reviji će do nedjelje, 13. studenog biti prikazano ukupno devet filmova - sedam dokumentarnih i dva igrana, a počela je svjetskom premijerom njemačko-hrvatskog dokumentarca "Život gastarbajtera" redateljice Gloriane Ševerđije. Predsjednik udruge Hrvatska dijaspora Marin Sopta rekao je kako je cilj Revije kroz filmove približiti domovinsku i iseljenu Hrvatsku i prikazati život naših iseljenika u sredinama izvan matične zemlje. Ulaz na sve projekcije je besplatan, istaknuli su organizatori revije.

VIROVITICA - U Kazalištu Virovitica u petak je premijerno prikazana predstava za djecu i mladež britanskog pisca Charlesa Waya "Dug put kući" u režiji Ivice Šimića. U predstavi "Dug put kući" igraju Blanka Bart, Goran Koši, Jelena Perčin i Draško Zidar. Prema riječima dramaturga Jasena Boke, to je složena metaforična priča o smrti i ponovnom rođenju, o nastanku svijeta kakvoga poznaje zapadnoeuropska civilizacija, danas ogrezla u potrošačkom društvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙