FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 2. studenog 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske
ZAGREB, 2. studenog 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske

ZAGREB - Ministar kulture Božo Biškupić i glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Mirko Galić potpisali su Sporazum o uvjetima i kriterijima za utvrđivanje programa proizvodnje igranog filma i njegovom financiranju. Sporazumom je zaključeno da će Ministarstvo kulture u okviru sredstava državnog proračuna namijenjenih filmskom programu i HRT-u u skladu s predviđenim sredstvima za tu namjenu osigurati sufinanciranje proizvodnje dugometražnih igranih filmova. Ravnatelj HRT-a Mirko Galić ocijenio je da je potpisivanje važnim korakom u stvaranju uvjeta za financiranje i proizvodnju hrvatskog igranog filma.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i predsjednik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog pomoćni zagrebački biskup Vlado Košić čestitali su danas predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj muftiji Ševku ef. Omerbašiću Ramazanski Bajram. Želimo da Svemogući i milostivi Bog svakim blagoslovom blagoslovi vaša zalaganja za istinsku dobrobit svakog čovjeka i čitavog društva te Vas i sve vaše vjernike uvijek štiti i rasvjetljuje, stoji u čestitki kardinala Bozanića.

ZAGREB - Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj msgr. Juraj Jezerinac predvodio je danas, na Dušni dan, u Vojnom ordinarijatu misu za pokojne hrvatske branitelje. Vojni ordinarij poručio je da dok "danas molimo za naše pokojne da se nađu u zajedništvu velike obitelji svetih u nebu, da molimo Gospodina kako bi mogli složno, odgovorno, savjesno, predano, u zajedništvu buduće velike obitelji, graditi novi svijet po Božjem planu, a ne prema prolaznim ljudskim zamislima". "Na to nas potiču naši mrtvi, a posebno obvezuju pokojni branitelji, koji su se borili i dali svoje živote za pravedniji, ljepši, novi svijet o kojem govori Knjiga Otkrivenja", rekao je msgr. Jezerinac.

DUBROVNIK - Iz tiska je izišla knjiga "70 godina dubrovačkog šahovskog kluba (1933-2003.)", autora Bajra Sarića, dubrovačkog šahovskog entuzijaste i predsjednika šahovskog kluba. Riječ je o knjizi koja na više od 200 stranica donosi najvažnije i najzanimljivije događaje iz povijesti šaha u Dubrovniku. Prema legendi, kako piše autor, šah se u Dubrovniku spominje još od 1192. godine kada se engleski kralj Rikard Lavljeg srca na povratku iz križarskog pohoda zbog velikog nevremena sklonio kod otočića Lokrum u blizini Dubrovnika i poklonio Dubrovčanima u znak zahvalnosti skupocjenu šahovsku garnituru. Šahovski klub u Dubrovniku osnovan je 20. listopada 1933. godine, ali se šah igrao i u staroj Dubrovačkoj Republici.

ZAGREB - U fizičkom obračunu u dvorištu obiteljske kuće u zagrebačkom naselju Borčec jučer je 55-godišnji pijani očuh nožem u leđa ubo 34-godišnjeg posinka i teže ga ozlijedio, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji. Ne otkrivajući potpuni identitet napadača i žrtve, kao ni razloge njihovog verbalnog i fizičkog sukoba koji je prerastao u pokušaj ubojstva, policija je izvijestila da je Branko Đ. kuhinjskim nožem ubo Stjepana G. oko 18 sati u dvorištu kuće u Borčecu na području Susedgrada. Napadač je imao 2,26 promila alkohola u krvi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙