FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo: sutra podjela pilića u četiri orahovačka sela

ZAGREB, 18. studenog 2005. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede iHrvatska veterinarska komora sutra će podijeliti 10.000 jednodnevnihpilića i 10 tona smjese za hranu pilićima na području četiriorahovačka sela - u Velikom i Malom Rastovcu, te u Starom i NovomPetrovom polju, gdje je zbog pojave ptičje gripe prije četiri tjednamorala biti usmrćena sva perad.
ZAGREB, 18. studenog 2005. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska veterinarska komora sutra će podijeliti 10.000 jednodnevnih pilića i 10 tona smjese za hranu pilićima na području četiri orahovačka sela - u Velikom i Malom Rastovcu, te u Starom i Novom Petrovom polju, gdje je zbog pojave ptičje gripe prije četiri tjedna morala biti usmrćena sva perad.

Svako će domaćinstvo dobiti 50 pilića i 50 kilograma smjese-hrane za piliće, priopćilo je danas Ministarstvo.

Podjela će se obavljati u dvorištu Josipa Štegera iz Velikog Rastovca, a ljudi koji nisu u mogućnosti doći, pilići će im se dostaviti u dvorište.

Ministarstvo u priopćenju navodi da "s obzirom da je prošlo četiri tjedna od pojave ptičje gripe te svih provedenih mjera, opasnost od eventualne pojave bolesti u tim krajevima nije sasvim isključena, no ipak je sve manja". Napominje da je važno da se svi donirani pilići u sljedeća dva tjedna moraju držati u zatvorenom prostoru.

Ministarstvo najavljuje da će se 25. studenoga pilići podijeliti i u selima Bokšić i Bokšić lug te ostalim selima na području Našica, a 1. prosinca u selima Kutovi, Zokov gaj, Gutmanovci i Grudnjak.

Tom podjelom jednodnevnih pilića odlučeno je dodatno pomoći obiteljskim gospodarstvima koja su pretrpjela štetu zbog nedavne pojave ptičje gripe. Ministarstvo podsjeća da su sve te obitelji od države dobile isplaćenu naknadu za štetu.

Akciju doniranja jednodnevnih pilića pokrenula je Hrvatska veterinarske komora, odnosno njene članice koje se bave peradarstvom. Donatori jednodnevnih pilića su Veterinarska stanica "Argus" iz Slavonskog Broda te Veterinarske stanice Đurđevac, Đakovo, Prelog i Sesvete. Hranu za piliće donira Poljoprerada iz Zagreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙