FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rekordna izravna inozemna ulaganja u Mađarsku

BUDIMPEŠTA, 11. studenog 2005. (Hina/MTI) - Izravna inozemna ulaganjau prvoj polovini 2005. dosegnula su rekordni šestomjesečni iznos od2,4 milijarde eura, objavio je u petak poslovni dnevnikVilaggazdasag.
BUDIMPEŠTA, 11. studenog 2005. (Hina/MTI) - Izravna inozemna ulaganja u prvoj polovini 2005. dosegnula su rekordni šestomjesečni iznos od 2,4 milijarde eura, objavio je u petak poslovni dnevnik Vilaggazdasag.

Mađarsko ministarstvo gospodarstva očekuje da će se ove godine u zemlju sliti minimalno četiri milijarde eura. To predstavlja vrstu pozitivnog razvoja koji čini djelotvorni krug, djelujući kao magnet za buduća ulaganja, piše Vilaggazdasag. Taj iznos mogao bi biti čak i viši ako se bude nastavila privatizacija budimpeštanske zračne luke.

Veliko ulaganje vodećeg južnokorejskog proizvođača guma Hankook u Mađarskoj je krstarica flote ostalih korejskih ulaganja, od kojih je 12 do 13 značajnih. Među njima su nova tvornica LCD i plazma monitora, biotehnološko postrojenje, farmaceutska tvornica i ostali tehnološko intenzivni projekti, objavio je taj list.

U prvih osam mjeseci potpisano je novih ugovora o inozemnim ulaganjima u vrijednosti 200 milijardi mađarskih forinti kojima je stvoreno 5.000 radnih mjera, što je puno iznad službenih proljetnih projekcija od ukupno 150 milijardi mađarskih forinti do kraja godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙