FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazum o bržem željezničkom transportu na istoku Europe

BERLIN, 21. studenog 2005. (Hina/Dpa) - Željezničke kompanije iz četiridržave potpisale su sporazum kako bi ubrzale teretni transport nakoridoru između Berlina i Moskve, objavila je njemačka željezničkakompanija Deutsche Bahn.
BERLIN, 21. studenog 2005. (Hina/Dpa) - Željezničke kompanije iz četiri države potpisale su sporazum kako bi ubrzale teretni transport na koridoru između Berlina i Moskve, objavila je njemačka željeznička kompanija Deutsche Bahn.

Sporazum su u Moskvi potpisali u nedjelju predstavnici njemačke, poljske, bjeloruske i ruske željezničke kompanije, nakon pokusne vožnje kojom je demonstrirano da se ruta Berlin-Moskva bez uobičajene birokracije može prijeći u tri dana.

Trenutno vlakovima treba i do 10 dana da prijeđu tu rutu, s dugim zastojima zbog carina i čekanjima na sporednim kolosijecima dok se pruga ne oslobodi. Kamionima treba četiri do pet dana za prelazak te udaljenosti.

Spomenute željezničke kompanije također planiraju uvesti luksuzna spavaća kola između Berlina i ruskog grada St. Petersburg.

Pokusni vlak krenuo je s željezničke stanice Seddin u blizini Berlina u četvrtak na putovanje dugo 1.800 kilometara prema Kunzevo ranžirnom kolodvoru u Moskvi. "Demonstrirali smo što je moguće u današnje vrijeme", kazao je izvršni direktor Deutsche Bahna Hartmut Mehdorn.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙