FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otkazi u Deutsche Telekomu bi mogli utjecati na njemački deficit

MUENCHEN , 7. studenog 2005. (Hina/dpa) - Planovi njemačke telekomkompanije Deutsche Telekoma (DT) da otpusti 32.000 djelatnika uNjemačkoj mogli bi imati utjecaja na manjak u saveznom proračunu,dodajući pola milijarde eura godišnjoj potrošnji vlade, piše njemačkitjednik Focus.
MUENCHEN , 7. studenog 2005. (Hina/dpa) - Planovi njemačke telekom kompanije Deutsche Telekoma (DT) da otpusti 32.000 djelatnika u Njemačkoj mogli bi imati utjecaja na manjak u saveznom proračunu, dodajući pola milijarde eura godišnjoj potrošnji vlade, piše njemački tjednik Focus.

Najveći europski telekom objavio je prošli tjedan da je stavio sa strane 3,3 milijarde eura kako bi ponudio ranije umirovljenje ili dokup mirovine za 25.000 zaposlenika plus njih 7.000 izdvojenih putem 'outsourcinga' u podružnicu. Radna snaga DT-a u Njemačkoj broji 244.000 ljudi

U proteklih deset godina Telekom je otpustio 100.000 ljudi budući su cijene poziva u Njemačkoj smanjene a automatizacija učinila tehničare suvišnima.

Njemački čelnik ljudskih resursa Heinz Klinkhammer prošli je tjedan kazao da će se kompanija obratiti vladi radi promjene pravila, tako da bi mogla poslati u mirovinu starije zaposlenike koji još imaju status državnih službenika. Telekom je bio vladin odjel prije privatizacije.

Po pisanju toga tjednika, ponuda ranijeg umirovljenja za 20.000 onih sa statusom državnog službenika stvorila bi pola milijarde eura dodatnih troškova saveznoj vladi, od koje se već traži da plati mirovine onih zaposlenika starijih od 65 godina.

Takav potez bi godišnja izdvajanja Berlina vezano uz mirovine Telekoma povećao na šest milijardi eura, piše Focus.

Njemačke glavne stranke trenutno pregovaraju o uvjetima za stvaranje koalicije uključujući načine prikupljanja 43 milijarde eura godišnje za rješavanje saveznog deficita.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙