FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rekordna turistička sezona u Šibensko-kninskoj županiji

ŠIBENIK, 25. studenog 2005. (Hina) - Sva turistička mjesta uŠibensko-kninskoj županiji bilježe ove godine porast turističkogprometa, koji je na razini Županije veći za 22 posto u odnosu naprošlu godinu i čini 15-inu ukupnog turističkog prometa u Hrvatskoj,rečeno je na današnjoj sjednici Vijeća Županijske turističkezajednice.
ŠIBENIK, 25. studenog 2005. (Hina) - Sva turistička mjesta u Šibensko-kninskoj županiji bilježe ove godine porast turističkog prometa, koji je na razini Županije veći za 22 posto u odnosu na prošlu godinu i čini 15-inu ukupnog turističkog prometa u Hrvatskoj, rečeno je na današnjoj sjednici Vijeća Županijske turističke zajednice.

Ovo je bila rekordna turistička sezona za Šibensko-kninsku županiju čak i u odnosu na predratnu 1987. godinu, koja je bila najuspješnija u bivšoj državi, pa je ove godine promet veći za 3,5 posto. Najveći porast, od 59 posto, zabilježen je u turističkim kapacitetima grada Šibenika koji je nakon 10 godina preuzeo vodstvo u odnosu na Vodice, rekao je Šime Vlašić, direktor Ureda Županijske turističke zajednice.

Posebno je istaknuo porast broja gostiju iz Francuske, Švicarske, Skandinavije, Belgije, Velike Britanije i Nizozemske, koji su ostvarili 82 posto noćenja više nego lani, do kada su samo simbolično utjecali na turističke rezultate. Istodobno, domaćih je gostiju bilo manje za 1,5 posto.

Vlašić je dodao da je popunjenost u hotelima veća za 19 posto, pa je ove godine bila 129 dana za razliku od 110 dana lani. Kapaciteti u privatnom smještaju bili su u prosjeku puni 37 dana u odnosu na lanjskih 28.

U idućoj godini očekuje se daljnje povećanje prometa od oko 3 posto, a u pripremi sezone Turistička zajednica Šibensko-kninske županije sudjelovat će na 16 sajmova u zemljama zapadne i istočne Europe. Za nastupe na sajmovima i turističku promociju Županijska turistička zajednica utrošit će 540 tisuća kuna.

(Hina) xzpod yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙