FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Savi u Sisku otvoren jedini riječni navoz za brodove

SISAK, 24. studenog 2005. (Hina) - Na obali rijeke Save u Galdovu kodSiska, Lučka uprava Sisak izgradila je novi navoz za brodove, jedinina hrvatskim unutarnjim vodama, rekli su danas na konferenciji zanovinare u povodu završetka radova predsjednik novog Upravnog vijećaLučke uprave Sisak Ivan Šantek iz Gline i ravnatelj Lučke uprave IvicaŠtefičić..
SISAK, 24. studenog 2005. (Hina) - Na obali rijeke Save u Galdovu kod Siska, Lučka uprava Sisak izgradila je novi navoz za brodove, jedini na hrvatskim unutarnjim vodama, rekli su danas na konferenciji za novinare u povodu završetka radova predsjednik novog Upravnog vijeća Lučke uprave Sisak Ivan Šantek iz Gline i ravnatelj Lučke uprave Ivica Štefičić..

Na novom, tzv. suhom navozu, u čiju je izgradnju hrvatska država uložila 20 milijuna kuna, obavljat će se tehnički nadzor i remont brodova unutarnje plovidbe i graditi novi plovni objekti.

Navoz će idućeg tjedna otvoriti ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta. Tada će se na navoz radi remonta podići najveći brod jedinog hrvatskog riječnog brodara "Dunavskog Lloyda" iz Siska, najavio je Šantek, inače predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Sisačko-moslavačke županije.

Kako je napomenuo Šantek, Lučka uprava Sisak i njeno Upravno vijeće želi staviti u funkciju velike riječne resurse i mogućnosti Siska i biti nositelj gospodarstva u Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji.

Najavio je da će se u Sisku, na prostoru od gradskog stadiona do željezničkog mosta na rijeci Kupi, izgraditi vezovi za privez 120 brodica, u koju će država uložiti 1,1 milijun eura.

Nova Lučica Sisak gradit će se u sklopu novog hrvatskog riječnog nautičkog centra, u koji će se u roku od četiri godine uložiti 4,8 milijuna eura, od čega će se 1,8 milijuna eura uložiti u izgradnju infrastrukture, a tri milijuna eura u terminale i opremu. Novi hrvatski riječni nautički centar u Sisku bit će riječni ulaz u Park prirode Lonjsko polje i bit će povezan sa sisačkim Starim gradom i sisačkom povijesnom Šetnicom od Vidikovca u sisačkoj Rimskoj ili Prvoj ulici do Starog grada.

"Izgradnjom suhog navoza, jedinog riječnog brodogradilišta u Hrvatskoj, te riječnog nautičkog centra u Sisku, država pokazuje da skrbi za Sisak i njegov razvoj", rekao je Šantek.

Ravnatelj Lučke uprave Sisak Štefičić izvijestio je da će na novom navozu raditi 10 vrhunskih majstora za poslove remonta i gradnje riječnih brodova, dok se ne stavi u funkciju nova tvrtka "Brodocentar", koju je za poslove upravljanja takvim objektima osnovao Grad Sisak.

Štefičić je napomenuo da je prostor uz novi navoz na Savi u Galdovu idealan za osnivanje poslovne zone s djelatnostima projektiranja, usluga i trgovine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙