FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šri Lanka: Predsjednik poziva na reviziju mirovnog procesa

COLOMBO , 25. studenog 2005. (Hina/AFP) - Novi predsjednik Šri LankeMahinda Rajapakse u petak je u inauguralnom govoru održanom predčlanovima parlamenta pozvao na reviziju mirovnog procesa s tamilskimtigrovima, koji se održava pod norveškim posredstvom.
COLOMBO , 25. studenog 2005. (Hina/AFP) - Novi predsjednik Šri Lanke Mahinda Rajapakse u petak je u inauguralnom govoru održanom pred članovima parlamenta pozvao na reviziju mirovnog procesa s tamilskim tigrovima, koji se održava pod norveškim posredstvom.

Rajapakse je nedavno pozvao na "transparentnu" kontrolu primirja postignutog s Tigrovima za oslobođenje tamilskog Eelama (LTTE), militantnih pripadnika koji se bore za autonomiju sjeveroistočnog dijela otoka.

Tijekom izborne kampanje Rajapakse je istaknuo kako namjerava prekinuti norveško posredovanje, indirektno optuživši Norvežane za pristranost.

"Uspostavit će otvoren i transparentan mirovni proces koji će poštovati ljudska prava. Svrha uspostavljanja sporazuma o prekidu vatre bit će, među ostalim - zajamčiti prekid terorističkih akcija", kazao je Rajapakse.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙