FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šri Lanka: Aktualni premijer vodi na predsjedničkim izborima

COLOMBOB, 18. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Premijer Šri LankeMahinda Rajapakse rekao je u petak da je pobjednik predsjedničkihizbora, održanih u četvrtak, nakon što je na temelju više od polovineprebrojanih glasova preuzeo tijesno vodstvo, izvijestila je tamošnjadržavna televizija.
COLOMBOB, 18. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Premijer Šri Lanke Mahinda Rajapakse rekao je u petak da je pobjednik predsjedničkih izbora, održanih u četvrtak, nakon što je na temelju više od polovine prebrojanih glasova preuzeo tijesno vodstvo, izvijestila je tamošnja državna televizija.

Aktualni šef Vlade osvojio je 50,1 posto glasova od preko osam milijuna preborjanih glasačkih listića, dok je opozicijski vođa Ranil Wickremesinghe dobio 48,6 posto glasova.

U izbornoj utrci natjecalo se 13-oro kandidata, koji su željeli nasljediti dosadašnju predsjednicu Chandriki Kumaratingi, koja je na toj funkciji još od 1994. godine.

Analitičari smatraju da je izborni bojkot, koji su na sjeveru i istoku zemlje potaknuli pripadnici Oslobodilačkih tigrova iz tamilskog Elama (LTTE), pomogao Rajapakseu.

Osim bojkotom tamilske manjine, predsjednički izbori u Šri Lanki obilježeni su i sporadičnim nasiljem. Tijekom molitve u džamiji na istoku zemlje u napadu ručnom granatom u petak ujutro ubijene su dvije osobe a trideset ih je ranjeno, izvijestila je vojska koja je za napad okrivila članove LTTE-e.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙