FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi šrilankanski premijer položio prisegu

KOLOMBO, 21. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Novi šrilankanskipremijer prisegnuo je u ponedjeljak pred novoizabranim predsjednikomMahindom Rajapakseom, a analitičari predviđaju da će novi premijerzauzeti oštrije stajalište glede budućih mirovnih pregovora sTamilskim tigrovima.
KOLOMBO, 21. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Novi šrilankanski premijer prisegnuo je u ponedjeljak pred novoizabranim predsjednikom Mahindom Rajapakseom, a analitičari predviđaju da će novi premijer zauzeti oštrije stajalište glede budućih mirovnih pregovora s Tamilskim tigrovima.

Bivši ministar obrane i nekadašnji premijer Ratnasiri Wickremanayake ponovno je imenovan za premijera na prijedlog predsjednika.

"Imenovanje Wickremanayakea šalje poruku da predsjednik Rajapakse kani zauzeti tvrdolinijaški pristup glede mirovnog procesa", rekao je Paikiasothy Saravanamuttu, direktor Centra za političke alternative u Kolombu.

Dodao je da bi imenovanje Wickremanayake moglo utjecati na mirovni proces.

Rajapakse, koji je u savezništvu s tvrdolinijašima marksistima i nacionalistima,

još nije objavio sastav nove vlade.

On je svoju predizbornu kampanju temeljio na obećanju da neće dijeliti političku vlast s pobunjenicima i odbacio je zahtjeve Tamilskih tigrova za vlastitom domovinom čime je razljutio pobunjenike.

Wickremanayake (72), obnašao je dužnost premijera od kolovoza 2000. do prosinca 2001.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙