FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šri Lanka: u napadu na džamiju dvoje mrtvih

COLOMBO, 18. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Tijekom molitve u džamijina istoku Šri Lanke u napadu ručnom granatom u petak su ubijene dvijeosobe a trideset ih je ozlijeđeno, izvijestila je tamošnja vojska,koja za napad okrivljuje Oslobodilačke tigrove iz tamilskog Elama(LTTE).
COLOMBO, 18. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Tijekom molitve u džamiji na istoku Šri Lanke u napadu ručnom granatom u petak su ubijene dvije osobe a trideset ih je ozlijeđeno, izvijestila je tamošnja vojska, koja za napad okrivljuje Oslobodilačke tigrove iz tamilskog Elama (LTTE).

Napad se dogodio u gradu Akkaraipattu, samo dan nakon predsjedničkih izbora, koji su na istoku zemlje obilježeni sporadičnim nasiljem i bojkotom tamilske manjine.

"Osumnjičeni pripadnici iz redova LTTE-a bacili su dvije granate na džamiju u petak ujutro, ubivši pritom dvoje ljudi i ozlijedivši ih 30-oro", rekao je glasnogovornik vojske Nalin Witharanage, dodavši da nisu jasni motivi napada.

Pobunjenici iz tamilskog Elma bore se za nezavisnost od 1984. pri čemu je ubijeno više od 60.000 ljudi. Prekid vatre sklopljen je 2002. ali se u posljednje vrijeme sve više krši.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙