FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NHS pozdravlja odluku Ustavnog suda o ukidanju zabrane okupljanja na Markovu trgu

ZAGREB, 24. studenog 2005. (Hina) - Nezavisni hrvatski sindikati (NHS)pozdravili su danas odluku Ustavnog suda o ukidanju izmjena Zakona ojavnom okupljanju, kojima je prije četiri mjeseca zabranjenookupljanje u blizini sjedišta Vlade i Hrvatskog sabora na Markovutrgu.
ZAGREB, 24. studenog 2005. (Hina) - Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) pozdravili su danas odluku Ustavnog suda o ukidanju izmjena Zakona o javnom okupljanju, kojima je prije četiri mjeseca zabranjeno okupljanje u blizini sjedišta Vlade i Hrvatskog sabora na Markovu trgu.

"Bili bismo sretniji da ta odluka stupa na snagu odmah, a ne tek 31. ožujka sljedeće godine, jer ovako Sabor, a posebno Vlada, nezasluženo dobivaju još četiri mjeseca poštede od gledanja i slušanja pred svojim vratima i prozorima stvarne socijalne slike Hrvatske", kaže se u priopćenju NHS-a.

No, odluka s odgođenom primjenom dat će prigodu zastupnicima u Hrvatskom saboru da na popravnom ispitu pokažu jesu li narodni zastupnici ili samo poslušni vojnici svojih partija.

"Nadamo se kako će sljedećeg puta pri glasovanju o izmjenama Zakona o javnom okupljanju glas njihove savjesti biti snažniji od stranačke stege", ističe NHS.

Važno je da upravo na Trg sv. Marka, dok su god na njemu smještena sjedišta Vlade i Sabora, mogu dolaziti nezadovoljni građani izraziti svoje nezadovoljstvo i neslaganje sa raznim postupcima i događajima u Hrvatskoj.

Taj je trg simbol građanskih sloboda i demokratskog uređenja suvremenoga hrvatskog društva te stoga nikakve političke elite nemaju pravo svojatati ga ili zabranjivati građanima prosvjede na tom mjestu, naglašava NHS.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙