FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 1. studenog 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati
ZAGREB, 1. studenog 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

ZAGREB - U spomen na poginule za Hrvatsku danas su na blagdan Svih svetih, predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Vladmir Šeks i predsjednik Vlade Ivo Sanader s izaslanstvima položili vijence i zapalili svijeće kod Križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja na zagrebačkom groblju Mirogoju. Predsjednik Vlade Ivo Sanader i ministri u Vladi, te predsjednik Sabora Vladmir Šeks položili su vijence i zapalili svijeće i na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Mirogoju. Počast poginulima za Hrvatsku na Oltaru Domovine na Medvedgradu odao je premijer Sanader s ministrima i predsjednik Sabora Šeks sa zastupnicima Hebrangom i Jarnjakom. Izaslanstva predsjednika Republike, Vlade i Sabora položila su vijence i zapalila svijeće i na Zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju. Izaslanstvo Sabora i Vlade počast poginulima za Domovinu odalo je i kod Središnjeg križa na Mirogoju.

VUKOVAR - Vukovarska groblja od ranog jutra posjećuje velik broj Vukovaraca koji na današnji blagdan paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća na grobove odaju počast umrlim članovima obitelji, rodbine i prijateljima. Među najposjećenijim vukovarskim grobljima je Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata na kojemu je u proteklih pet godina postojanja pokopano 760 poginulih ili umrlih hrvatskih branitelja ratnih vojnih invalida i članova njihovih obitelji te civila stradalih u srpskoj agresiji na Vukovar 1991. godine. U počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u agresiji na Vukovar predstavnici gradskih vlasti predvođeni gradonačelnikom Tomislavom Šotom položili su jutros vijence i zapalili svijeće podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i Ovčari.

OSIJEK - Članovi Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Osječko-baranjske županije jučer i danas obišli su grobove 455 poginulih u Domovinskom ratu, te na njima zapalili svijeće i položili crvene ruže. "U ove tužne dane, kada se svi s posebnom boli sjećamo ubijenih sinova i najmilijih, obiđemo njihove grobove u Osječko-baranjskoj županiji od Donjeg Miholjca, Valpova i Baranje i odamo dužno poštovanje onima koji su umrli za hrvatsku slobodu", rekao je predsjednik Udruge Oto Farkaš. Dodao je kako, nažalost, ima i grobova poginulih hrvatskih branitelja koje više nitko ne obilazi jer su im roditelji umrli od starosti i tuge pa ih oni obilaze. U Osječko-baranjskoj županiji još se stotinu hrvatskih branitelja i civila vode kao nestali.

ZAGREB - Porezna je uprava do 24. listopada ove godine građanima po osnovu obrađenih poreznih prijava poreza na dohodak za 2004. godinu, vratila 1,18 milijardi kuna preplaćenog poreza, što je, ističu u Ministarstvu financija, 19,6 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. Po podatcima Ministarstva financija, u 19 područnih ureda porezne uprave postotak obrađenih prijava kreće se iznad 91,30 posto, dok je jedino u područnom uredu Zagreb - najvećem po broju prijava - taj postotak nešto manji, 85,38 posto, gdje je od zaprimljenih 233.687 obrađeno 199.528 prijava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙