FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MORH: glavni inspektor obrane Mate Obradović

ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Služba za odnose s javnošćuMinistarstva obrane priopćila je danas da je dužnost glavnoginspektora obrane u Inspektoratu obrane preuzeo general bojnik MateObradović odlukom ministra obrane Berislava Rončevića.
ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Služba za odnose s javnošću Ministarstva obrane priopćila je danas da je dužnost glavnog inspektora obrane u Inspektoratu obrane preuzeo general bojnik Mate Obradović odlukom ministra obrane Berislava Rončevića.

General bojnik Obradović na dužnost glavnog inspektora, koju je preuzeo 15. studenoga, prešao je s mjesta zapovjednika 4. korpusa HKoV-a, koju je obnašao od 31. prosinca 2002. Uz tu dužnost zapovijedao je i Operativnim vatrogasnim zapovjedništvom OS RH zadnje dvije godine, za što je dobio brojna priznanja i zahvalnice civilnog sektora, kaže se u priopćenju.

Od 1991., od kada je u službi Oružanih snaga, obnašao je dužnosti v.d. zapovjednika 2. gardijske brigade ZNG-a, pomoćnika zapovjednika ZNG-a za operativne materijalno-tehničke poslove, zapovjednika te zamjenika načelnika Časničkog centra, načelnika Odjela za ratno planiranje, načelnika Vojno-nastavnog savjeta i zamjenika zapovjednika 4. zbornog područja OS RH u Stonu.

Kao sudionik Domovinskog rata odlikovan je najvišim državnim odličjima i medaljama, kaže se u priopćenju MORH-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙