FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

John Hutton novi Blairov ministar za rad i mirovine

LONDON , 2. studenog 2005. (Hina/AFP) - John Hutton, član britanskogkabineta, imenovan je ministrom za rad i mirovine, umjesto DavidaBlunketta, koji je u srijedu podnio ostavku na tu dužnost, izvijestioje Downing Street.
LONDON , 2. studenog 2005. (Hina/AFP) - John Hutton, član britanskog kabineta, imenovan je ministrom za rad i mirovine, umjesto Davida Blunketta, koji je u srijedu podnio ostavku na tu dužnost, izvijestio je Downing Street.

John Hutton do sada je obnašao dužnost predsjednika pokrajinske vlade Lancastera.

Blunkett je osumnjičen da je bio u sukobu interesa, a ostavku je podnio zbog kršenja ministarskog kodeksa ponašanja, jer je preuzeo dužnost ravnatelja centra DNA Bioscience, u vrijeme kada nije bio član vlade, ali bez prijašnje konzultacije s neovisnim povjerenstvom koje savjetuje bivše ministre trebaju li prihvatiti ponuđeni posao. Ministru Blunkettu to je druga ostavka nakon prosinca 2004. kada je bio ministar unutarnjih poslova i morao se povući zbog optužbi da je pomogao ishoditi vizu za dadilju svoje bivše ljubavnice.

U vladu je Blunkett ponovno ušao nakon parlamentarnih izbora u svibnju te je u novom kabinetu preuzeo dužnost ministra za rad i mirovine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙