FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska i Španjolska osnovale Vijeće za obranu i sigurnost

PARIZ, 10. studenog 2005. (Hina/AFP) - Francuska i Španjolska učetvrtak su odlučile osnovati Vijeće za obranu i sigurnost teproširiti suradnju na području istraživanja i visokih tehnologija,izvijestili su u četvrtak mediji.
PARIZ, 10. studenog 2005. (Hina/AFP) - Francuska i Španjolska u četvrtak su odlučile osnovati Vijeće za obranu i sigurnost te proširiti suradnju na području istraživanja i visokih tehnologija, izvijestili su u četvrtak mediji.

Vijeće za obranu i sigurnost, osnovano po uzoru na Francusko-njemačko vijeće i Francusko-britansko vijeće, sastajat će se jedanput godišnje, a prisutvovat će mu francuski predsjednik i šef španjolske vlade, u skladu s dokumentima usvojenim nakon 18. bilateralnog summita održanog u Parizu koje su potpisali Jacques Chirac i Jose Luis Rodriguez Zapatero.

Sastanke Vijeća pripremat će visoki civilni i vojni dužnosnici dviju zemalja. Dužnosnici dviju zemalja dogovorili su se da će nastojati maksimalno udružiti sredstva, u suradnji s Nijemcima, posebno kada je riječ o velikim europskim programima o naoružanju, poput onoga koji se onosi na transportni zrakoplov tipa A 400M, vojni helikopter Tigar ili transportni helikopter NH90.

Osim toga Francuzi i Španjolci odlučili su "intenzivirati suradnju kada je riječ o infrastrukturi i istraživanjima". Osnovat će se i radne skupine zadužene za provedbu konkretnih prijedloga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙