FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veleposlanici Francuske, Njemačke i Italije položili vijence na Mirogoju

ZAGREB, 11. studenog 2005. (Hina) - Veleposlanici Francuske, Njemačkei Italije u petak su na zagrebačkom groblju Mirogoj položili vijencena spomenike svojih zemljaka, odajući tako počast svim poginulima uPrvom i Drugom svjetskom ratu.
ZAGREB, 11. studenog 2005. (Hina) - Veleposlanici Francuske, Njemačke i Italije u petak su na zagrebačkom groblju Mirogoj položili vijence na spomenike svojih zemljaka, odajući tako počast svim poginulima u Prvom i Drugom svjetskom ratu.

Francuski veleposlanik Francois Saint-Paul položio je vijenac na spomenik poginulim Francuzima na zagrebačkom groblju Mirogoj, a njegovi kolege veleposlanici Njemačke Juergen Alfred Robert Staks i Italije Alessandro Grafini položili su vijence na spomenicima svojih zemljaka.

Prvi puta ceremoniji odavanja počasti svim poginulima u dva svjetska rata bila su nazočna i izaslanstva francuske i njemačke škole u Zagrebu.

Ceremonijama 11. studenoga obilježava se kraj Prvog svjetskog rata. Tog je dana 1918. u francuskom mjestu Compiegneu Njemačka potpisala kapitulaciju. Njemačkom kapitulacijom završio je Prvi svjetski rat, u kojem je u većoj ili manjoj mjeri sudjelovalo 36 od 54 države koliko ih je tada bilo na svijetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙