FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Harold Pinter ne dolazi na dodjelu Nobelove nagrade

STOCKHOLM, 23. studenog 2005. (Hina/AFP) - Britanski dramatičar HaroldPinter, dobitnik ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost, nećezbog zdravstvenih razloga 10. prosinca doći u Stockholm na dodjelunagrade, objavio je u srijedu Nobelov odbor.
STOCKHOLM, 23. studenog 2005. (Hina/AFP) - Britanski dramatičar Harold Pinter, dobitnik ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost, neće zbog zdravstvenih razloga 10. prosinca doći u Stockholm na dodjelu nagrade, objavio je u srijedu Nobelov odbor.

Pisac će ipak doći u švedsku prijestolnicu na tradicionalnu konferenciju dobitnika 7. prosinca, ali neće ostati na svečanostima, dodaje odbor u priopćenju.

Pinterov izdavač Stephen Page u njegovo će ime primiti diplomu, medalju i ček na 10 milijuna švedskih kruna na svečanosti nakon koje će biti priređena gala večera u nazočnosti kraljevske obitelji i članova švedske vlade.

Harold Pinter se liječi od raka jednjaka koji mu je dijagnosticiran u prosincu 2002.

Pintera smatraju najeminentnijim predstavnikom engleskog dramskog kazališta druge polovice 20. stoljeća, navela je švedska akademija u listopadu pri objašnjavanju svog izbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙