FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PROMINS primljen u članstvo TBE

ZAGREB, 21. studenog 2005. (Hina) - Gospodarsko interesno udruženjePROMINS, koje okuplja većinu hrvatskih proizvođača cigle i crijepa,primljeno je u punopravno članstvo Europske asocijacije industrijecigle i crijepa (TBE) na godišnjoj skupštinu nedavno održanoj uMadridu, izvijestio je danas direktor PROMINS-a Danijel Malenica.
ZAGREB, 21. studenog 2005. (Hina) - Gospodarsko interesno udruženje PROMINS, koje okuplja većinu hrvatskih proizvođača cigle i crijepa, primljeno je u punopravno članstvo Europske asocijacije industrije cigle i crijepa (TBE) na godišnjoj skupštinu nedavno održanoj u Madridu, izvijestio je danas direktor PROMINS-a Danijel Malenica.

TBE ima 26 članica, a industrija cigle i crijepa koju zastupa ostvaruje ukupni godišnji prihod od oko sedam milijuna eura i zapošljava više od 50 tisuća ljudi.

TBE zastupa interese europske industrije cigle i crijepa, posebice legislative na području industrije, zaštite okoliša, energetike i održivosti, te normizacije, uz razmjenu informacija.

Članice su države EU, Norveške, Švicarske, Bugarske, Hrvatske i Srbije i Crne Gore. Najveći europski proizvođači ciglarskih proizvoda su Italija i Njemačka, dok u proizvodnji glinenog crijepa prednjači Francuska.

U narednom razdoblju PROMINS očekuje od članstva u TBE pomoć u prilagodbi legislatornom i normizacijskom sustavu Europske unije. Također će se stručnjaci iz redova članica PROMINS-a uključiti u rad radnih grupa vezano uz pitanja optimizacije procesa proizvodnje cigle i crijepa, te pitanja zaštite okoliša, istaknuto je na današnjoj sjednici Strukovnog odbora proizvođača ciglarskih proizvoda i glinenog crijepa pri PROMINS-u.

PROMINS-ova Grupacija proizvođača ciglarskih proizvoda i glinenog crijepa osnovana je početkom 2005. Ima 11 članica i zastupa više od 80 posto hrvatske gospodarske proizvodnje cigle i više od 60 posto proizvodnje glinenog crijepa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙