FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: Vlada podupire cijelu mesnoprerađivačku industriju

VARAŽDIN, 28. listopada 2005. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanaderposjetom varaždinskoj prehrambenoj industriji Vindija želio je, kakoje rekao, iskazati potporu cijeloj mesnoprerađivačkoj industriji uHrvatskoj, naglasivši da je ključna zadaća Vlade spriječiti da virusptičje gripe ne prijeđe sa peradi na ljude.
VARAŽDIN, 28. listopada 2005. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader posjetom varaždinskoj prehrambenoj industriji Vindija želio je, kako je rekao, iskazati potporu cijeloj mesnoprerađivačkoj industriji u Hrvatskoj, naglasivši da je ključna zadaća Vlade spriječiti da virus ptičje gripe ne prijeđe sa peradi na ljude.

"Stoga smo poduzeli energične mjere, a ovo što se dogodilo kod ribnjaka Grudnjak kod Berovca, Orahovice i Našica je pod kontrolom", rekao je Sanader, ujedno se zahvalivši Nacionalnom stožeru za suzbijanje ptičje gripe, kao i na razumijevanju ljudima kojima je u tom području bila usmrćena perad.

Sanader je odbacio medijske napise o tome da nije tako trebalo reagirati ubijanjem peradi, podsjetivši da, kao što su bili energični u eutanaziranju peradi, su isto tako bili energični u isplati odštete za ubijenu perad.

Sanader je podsjetio da je u ponedjeljak Europska komisija donijela odluku o zabrani izvoza žive peradi iz Hrvatske, ali ne i prerađenih peradarskih proizvoda.

"Ovaj posjet je potpora cijeloj mesnoprerađivačkoj industriji u Hrvatskoj koja se služi svim nužnim kriterijima za preradu peradi koji se zahtijevaju u Europskoj uniji", rekao je Sanader, dodajući da 25 provjera ima u tom procesu prerade peradi i pilića. Ustvrdio je da se u tom procesu primjenjuju najstrožiji i najviši standardi.

Valda će, kaže Sanader, i dalje otvoreno govoriti i o dobrim i o lošim stvarima, a ovom prilikom naglasio je da se građani ne trebaju bojati konzumirati termički obrađene piletine. Sam je sa suradnicima i objedovao piletinu.

Govoreći o peradarskoj industriji, Sanader je naglasio da će im Vlada dati svu podršku, jer je riječ o izvoznoj industriji, koja ima uspjeha na tržištu Europske unije.

Predsjednik Uprave Vindije Dragutin Drk je naglasio da je Vlada svojom brzom reakcijom na pojavu ptičke gripe pokazala da je s pravom Hrvatska postala kandidat za pristupanje Europskoj uniji. Drk je naglasio da Vindija svoje proizvode izvozi u Europsku uniju, a ne smije u BiH i SCG. Glede rezultata prodaje, Drk je kazao da je od subote, kad je objavljena vijest o pojavi ptičje gripe u Hrvatskoj, ona pala, te da prodaju prate na dnevnoj bazi, ali nije mogao reći koliki je taj pad prodaje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙