FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor u srijedu nastavlja raspravu o proračunu

ZAGREB,23. studenog 2005.(Hina) - Hrvatski sabor i danas ćeraspravljati o državnom proračunu za iduću godinu koji bi po Vladinuprijedlogu trebao iznositi 98,8 milijardi kuna.
ZAGREB,23. studenog 2005.(Hina) - Hrvatski sabor i danas će raspravljati o državnom proračunu za iduću godinu koji bi po Vladinu prijedlogu trebao iznositi 98,8 milijardi kuna.

I dok ga Vlada predstavlja kao razvojan, socijalan i ostvariv, oporba uzvraća da proračun nije ništa od toga, nego da se radi o trgovačkom i birokratskom proračunu.

Oporba Vladu proziva i da proračun nema nikakvu razvojnu strategiju, da zakida lokalne sredine u kojima ne uživa potporu, da se sa njime ništa neće promjeniti u životima građana.

Premijer Ivo Sanader pak ističe da se radi o ambicioznom, ali ostvarivom proračunu koji se oslanja na dobre makro-ekonomske pokazatelje.

U ovaj su proračun utkana sva naša nastojanja da stvorimo modernu hrvatsku državu koju će odlikovati visoke stope gospodarskog rasta i viši životni standard hrvatskih građana, rekao je Sanader.

Od 70-ak prijavljenih zastupnika, prvog dana rasprave svoje je pravo iskoristilo njih desetak, pa će se potvrditi procjena kako će Sabor raspravu o proračunu zaključiti tek kasno popodne.

Državni proračun za iduću godinu Hrvatski sabor mogao bi donijeti u utorak, 29. studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙