FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na infosajmu Zagrebačkog velesajma pokrenuto natjecanje za hakere

ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - Na zagrebačkom Info sajmu tvrtkaOperacijski sustavi koja izlaže na tom sajmu organizirala jenatjecanje u kojem svatko tko u sebi ima hakerskog duha može pokušatiprovaliti na računalo s instaliranim računalnim programom SuSE Linux10.0.
ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - Na zagrebačkom Info sajmu tvrtka Operacijski sustavi koja izlaže na tom sajmu organizirala je natjecanje u kojem svatko tko u sebi ima hakerskog duha može pokušati provaliti na računalo s instaliranim računalnim programom SuSE Linux 10.0.

Kako je objavljeno na internet stranicama tog poduzeća i na nekim internet portalima to računalo nije osigurano posebnim mjerama, već je samo postavljeno onako kako bi to trebao učiniti svaki korisnik Linux računala, što ne znači da je na računalo jednostavno provaliti, ali niti da je nemoguće.

Cilj je jednostavan - preko bežične mreže ili sa Crack The Box računala treba "provaliti" na računalo i ostaviti odgovarajući trag na disku te znati objasniti postupak provale na računalo.

Zainteresirani hakeri mogu upute natjecanja pronaći na samom serveru.

Tri najbrža hakera bit će nagrađeni prigodnim nagradama, ali tvrtka vjeruje kako je najvjerojatnije da nitko do kraja trajanja sajma neće uspjeti provaliti na njihov server, piše na stranicama tog informatičkog poduzeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙