FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kirin: Sigurnosno stanje nije zabrinjavajuće

ZAGREB, 22. studenog 2005. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova IvicaKirin izjavio je danas kako je istina da su u posljednje vrijemepljačke učestale ali da stanje nije toliko zabrinjavajuće jer jeuglavnom riječ o sporadničnom, a ne planiranom kriminalu.
ZAGREB, 22. studenog 2005. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin izjavio je danas kako je istina da su u posljednje vrijeme pljačke učestale ali da stanje nije toliko zabrinjavajuće jer je uglavnom riječ o sporadničnom, a ne planiranom kriminalu.

Kirin je to rekao novinarima komentirajući nedavnu izjavu predsjednika Republike Stjepana Mesića da je sigurnosno stanje u Hrvatskoj postalo zabrinjavajuće.

"Predsjednik države ima pravo komentirati stanje u zemlji i imati svoje viđenje. Činjenica je da su se pljačke intenzivirale ali one nisu planirane nego sporadične", rekao je Kirin, nakon potpisivanja sporazuma o policijskoj suradnji s crnogorskim ministrom unutarnjih poslova.

Kirin tvrdi da se radi o grupaciji razbojnika koja nesmetano operira, a od kojih veliki broj nije s ovog područja niti je zaveden u policijskim evidencijama. "Poduzet ćemo sve da ih razotkrijemo i riješimo problem", kazao je.

Najavio je da će na sutrašnjem sastanku s Ravnateljstvom policije i zagrebačkom policijom zatražiti da se pojačaju ophodnje na terenu i rad operativnih službi, te da se utvrde najčešće mete pljačkaša kako bi ih se učinkovitije nadziralo.

"Hrvatska je postala El Dorado za pljačkaše jer veliki broj novčarskih ustanova nema odgovarajuće zaštitne mjere, a osim toga na određenim mjestima nije bilo dovoljno policajaca", kazao je Kirin. Podsjetio je da je MUP pripremio niz zakona, uključujući i zakon o minimalnim mjerama zaštite novčarskih ustanova, kako bi se broj pljački sveo na najmanju moguću mjeru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙