FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor nastavio 17. sjednicu

ZAGREB, 15. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski sabor je u današnjemnastavku 17. sjednice završio prošloga tjedna započetu raspravu oizmjenama Zakona o minimalnim mjerama zaštite u poslovanju gotovimnovcem i vrijednostima.
ZAGREB, 15. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski sabor je u današnjem nastavku 17. sjednice završio prošloga tjedna započetu raspravu o izmjenama Zakona o minimalnim mjerama zaštite u poslovanju gotovim novcem i vrijednostima.

Zakonske izmjene same po sebi ne mogu smanjiti broj pljački banaka, pošta i kladionica, no Ministarstvo unutarnjih poslova poduzet će niz popratnih mjera za veću sigurnost novčarskih ustanova i građana, najavio je državni tajnik u MUP-u Ivica Buconjić.

Naveo je da je MUP već potpisao Ugovor o nabavi sustava digitaliziranih veza "Tetra" i nabavio najsuvremeniji sustav daktiloskopiranja "Afis".

MUP će osim toga nabaviti i potreban broj zaštitnih prsluka i uvesti standardizirano naoružanje, a planirano je i povećanje plaća, te nova sistematizacija radnih mjesta, kako bi popravili način obavljanja dužnosti i položaj djelatnika, kazao je Buconjić.

Sabor je kratko raspravio i prijedlog osnivanja odbora za dodjelu nagrade za promicanje prava djeteta, te započeo raspravu o izmjenama Zakona o deviznom poslovanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙