FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grčka: štrajk javnih djelatnika

ATENA, 10. studenog 2005. (Hina/AFP) - Zračni promet te javne usluge iadministracija paralizirani su u četvrtak u Grčkoj zbog 24-satnogštrajka sazvanog na poziv sindikata grčkih javnih djelatnika (Adedy)koji traže povećanje plaća.
ATENA, 10. studenog 2005. (Hina/AFP) - Zračni promet te javne usluge i administracija paralizirani su u četvrtak u Grčkoj zbog 24-satnog štrajka sazvanog na poziv sindikata grčkih javnih djelatnika (Adedy) koji traže povećanje plaća.

Svi letovi iz atenske zračne luke odgođeni su pa nijedan zrakoplov neće poletjeti ni sletjeti na aerodrom Eleftherios Venizelos.

Bolnice i javne usluge rade samo s nužnim osobljem, dok će škole biti zatvorene i četvrtak i petak. Sindikat učitelja i profesora je štrajk produžio na 48 sati.

Prema priopćenju Adedyja, ovaj je štrajk "prosvjed protiv strogih mjera štednje" jer vlada namjerava za sljedeću godinu povisiti plaće za postotak koji je niži od postotka inflacije.

Grčki javni dug od 6,6 posto BDP-a 2004. godine uvelike prelazi granicu od tri posto koju nalaže pakt stabilnosti EU. Cilj vlade je smanjiti javni dug na 3,8 posto BDP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙