FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU pristao nadzirati granični prijelaz Rafah u Gazi

BRUXELLES, 21. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Europska unija službenoje u ponedjeljak pristala osnovati misiju za nadzor graničnogprijelaza između Pojasa Gaze i Egipta u Rafahu, stoji u izjaviministara vanjskih poslova zemalja EU.
BRUXELLES, 21. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Europska unija službeno je u ponedjeljak pristala osnovati misiju za nadzor graničnog prijelaza između Pojasa Gaze i Egipta u Rafahu, stoji u izjavi ministara vanjskih poslova zemalja EU.

"Vijeće je odlučilo žurno pokrenuti misiju za nadzor operacija na graničnom prijelazu Rafah i pozdravlja pružanje pomoći EU-a kako bi se pojačali kapaciteti upravljanja palestinskom granicom", kaže se u izjavi.

Misija nadzora rada palestinskih carinskih i sigurnosnih djelatnika najvažnija je koju je EU preuzeo kao član bliskoistočne 'četvorke', uz Rusiju, Sjedinjene Države i Ujedinjene narode, a koja nastoji postići mir na Bliskom istoku.

Odluka EU-a dolazi nakon dogovora Izraela i palestinskih vlasti o slobodi kretanja, u čijem je postizanju posredovala državna tajnica SAD-a Condoleezza Rice.

Izraelci i Palestinci zatražili su od EU-a da pošalje 50 do 70 promatrača kao mjeru usmjerenu na izgradnju povjerenja.

Prethodnica promatrača u Rafah će doći u petak, rekla je glasnogovornica EU-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙