FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 26. listopada 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 26. listopada 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

CHICAGO - Lanac brze prehrane McDonald's najavio je uvođenje nove ambalaže na kojoj će biti ispisana hranidbena vrijednost njihovih proizvoda. Tako će, naprimjer na kutiji Big Maca, biti ispisane informacije o tome koliko taj proizvod ima kalorija, masnoća, proteina, ugljikohidrata, natrija... U McDonald'su se na taj način žele obraniti od silnih napada, prije svega u Sjedinjenim Državama, da prodaju proizvode koji uzrokuju zdravstvene tegobe i da o tome ne žele obavijestiti kupce. "Nemamo razloga skrivati te podatke i mislimo da je to najbolji način naše komunikacije s kupcima," smatra izvršni direktor tvrtke, Jim Skinner. Troškovi novog pakiranja još uvijek nisu poznati, no očekuje se da će do početka zimskih olimpijski igara u Torinu 30.000 McDonaldsovih restorana imati novu ambalažu.

STOCKHOLM - Čelnici švedskog nogometnog prvoligaša Elfsborga refundirat će svojim navijačima troškove puta i ulaznice nakon teškog poraza na gostovanju protiv Djurgardena (1:8). "Igra koju su pružili naši igrači ispod svake je kritike. Navijači nisu zaslužili gledati takvu blamažu. Zbog toga ćemo im vratiti novce koje su potrošili na put i ulaznice," poručili su iz Elsfborga.

DUBAI - Turisti koji se sunčaju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima moći će i skijati kao da su u Alpama kada se u prosincu u Dubaiju otvori golemo zatvoreno skijalište. "Možete vidjeti džunglu u Velikoj Britaniji, pješčane plaže u Parizu, tigrove u njujorškom Central Parku, pa zašto ne i snijeg u Dubaiju?", rekao je u utorak novinarima Francois de Montaudouin iz parka Ski Dubai. Park koji se proteže na više od 3000 četvornih metara pustinje kod Dubaija imat će i ski-liftove koji će goste prebacivati na neku od pet padina različite visine i strmosti. Skijalište s umjetnim snijegom bit će dio nedavno otvorenog trgovačkog kompleksa koji je najveći shopping centar u svijetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙