FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: Novinarsko-književni susret "Grad - to ste vi"

VUKOVAR, 20. studenog 2005. (Hina) - U spomen na novinara i ratnogizvjestitelja Hrvatskog radija Vukovar Sinišu Glavaševića ubijenog 20.studenoga 1991. na Ovčari u Vukovaru je u nedjelju utemeljennovinarsko-književnički susret "Grad - to ste vi".
VUKOVAR, 20. studenog 2005. (Hina) - U spomen na novinara i ratnog izvjestitelja Hrvatskog radija Vukovar Sinišu Glavaševića ubijenog 20. studenoga 1991. na Ovčari u Vukovaru je u nedjelju utemeljen novinarsko-književnički susret "Grad - to ste vi".

Povelju o utemeljenju Susreta koji nosi ime po antologijskom zapisu Siniše Glavaševića "Grad - to ste vi" napisanom u opkoljenom Vukovaru 1991. potpisali su ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Antonija Kukuljica, dopredsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka i direktor Hrvatskog radija Vukovar Tomislav Gašpar. U ime četvrtog utemeljitelja - Društva književnika Hrvatske - predsjednik Društva Stjepan Čuić Povelju će potpisati naknadno.

"Siniša Glavašević zadužio je hrvatsko novinarstvo profesionalnom hrabrošću i ljudskošću", rekao je potpredsjednik HND-a Zdenko Duka dodajući kako je Glavašević "osim što je heroj grada Vukovara i heroj hrvatskog novinarstva".

Direktor Hrvatskog radija Vukovara Tomislav Gašpar podsjetio je kako su pored Siniše Glavaševića u srpskoj agresiji na Vukovar stradali i novinari i tehničari Hrvatskog radija Vukovar Branko Polovina, Vladimir Levar, Stjepan Penić i Zdenko Purgar.

Prema riječima ravnateljice Gradske knjižnice Vukovar Antonije Kukuljica novinarsko-književni susret "Grad - to ste vi" trebao bi postati mjestom susreta hrvatske književne i novinarske misli.

Gradonačelnik Vukovara Tomislav Šota rekao je kako je Glavaševićeva misao "Grad - to ste vi" održala Vukovarce u Domovinskom ratu.

"Da nije bilo stanovnika grada Vukovara i ovakvih ljudi kao što je Siniša koji su vodili Vukovarce kad im je bilo najteže Vukovar bi zasigurno prije pao", ocijenio je Šota.

Utemeljiteljski skup književničko-novinarskog susreta "Grad - to ste vi" održan je u okviru obilježavanja 14. obljetnice vukovarskog stradanja u Domovinskom ratu koje će danas i završiti odavanjem počasti žrtvama sa Ovčare.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙