FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svijeće za Vukovar u Vukovarskoj ulici u Splitu

SPLIT, 18. studenoga 2005.(Hina) - U Vukovarskoj ulici u Splitu i oveje godine 7. put zaredom, u sklopu Dana sjećanja na vukovarske žrtve,održana spomen-akcija "I u mom gradu Vukovar svijetli", kojuzajednički organiziraju ogranak Matice hrvatske i udruga "Homo hominihomo" iz Splita.
SPLIT, 18. studenoga 2005.(Hina) - U Vukovarskoj ulici u Splitu i ove je godine 7. put zaredom, u sklopu Dana sjećanja na vukovarske žrtve, održana spomen-akcija "I u mom gradu Vukovar svijetli", koju zajednički organiziraju ogranak Matice hrvatske i udruga "Homo homini homo" iz Splita.

Duž te najduže splitske ulice zapaljeno je, po slobodnoj procjeni novinara i organizatora, nekoliko desetaka tisuća svijeća, čime su okupljeni Splićani još jednom odali počast nevinim žrtvama i svijetu poslali poruku o stradanju Vukovara, ali i drugih gradova u Domovinskom ratu.

Predsjednik splitskog ogranka Matice Hrvatske, ugledni umjetnik Josip Boteri Dini, istaknuo je kako se "danas, 14 godina nakon stradanja grada heroja i drugih gradova, želimo sjećati i zahvaliti svim mučeničkim žrtvama, našim dragim domoljubima, braniteljima Vukovara koji su dali svoj život na oltar Domovine".

U splitskoj konkatedrali sv. Petra služena je i sveta misa za sve nevine hrvatske žrtve.

Vukovarska ulica bila je za promet zatvorena od 17,30 do 18 sati, no građani i dalje dolaze sa svijećama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙