FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pariz: Sarkozy ponovno poziva na promjene u zemlji

PARIZ , 19. studenog 2005. (Hina/AFP) - Francuski ministar unutarnjihposlova Nicolas Sarkozy ponovno je u subotu pozvao na prekid sa"sadašnjim političkim, socijalnim i ekonomskim sustavom u zemlji, kojiveć 30 godina rezultira dugovima, nezaposlenošću i inertnošću", nakonurbanog nasilja koje posljednja tri tjedna potresa sve veće francuskegradove, prenose agencije.
PARIZ , 19. studenog 2005. (Hina/AFP) - Francuski ministar unutarnjih poslova Nicolas Sarkozy ponovno je u subotu pozvao na prekid sa "sadašnjim političkim, socijalnim i ekonomskim sustavom u zemlji, koji već 30 godina rezultira dugovima, nezaposlenošću i inertnošću", nakon urbanog nasilja koje posljednja tri tjedna potresa sve veće francuske gradove, prenose agencije.

"Mislim da u ovoj zemlji treba provesti korjenite promjene, prekinuti ovaj politički, ekonomski i socijalni sustav koji već 30 godina rezultira samo dugovima, nezaposlenošću i inertnošću", rekao je Sarkozy, kandidat za predsjedničke izbore 2007., pred oko 3.000 novih članova njegove stranke UMP.

"Posljednja su tri tjedna bila iznimno teška. Ovo što se sada događa u predgrađima naših gradova, odlučujuće je za našu zemlju", kazao je, aludirajući na urbano nasilje u Francuskoj. "No, ništa neće biti moguće postići ako ne izmijenimo način na koji se obraćamo francuskom narodu. Ako ne postavite dobru dijagnozu nećete moći liječiti bolest kada ona bude na vrhuncu", rekao je Sarozy, drugi čovjek francuske vlade, koji je do sada već dva puta pozivao na prekid s dosadašnjom politikom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙