FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mubarak: Nacionalno pomirenje uvijet za okončanje strane nazočnosti u Iraku

KAIRO, 19. studenog 2005. (Hina/AFP) - Nacionalno pomirenje u Irakuključan je uvjet za postupno povlačenje koalicijskih postrojba iz tezemlje, ocijenio je u subotu u Kairu egipatski predsjednik HosniMubarak na sastanku posvećenom stanju u Iraku u organizaciji Arapskelige.
KAIRO, 19. studenog 2005. (Hina/AFP) - Nacionalno pomirenje u Iraku ključan je uvjet za postupno povlačenje koalicijskih postrojba iz te zemlje, ocijenio je u subotu u Kairu egipatski predsjednik Hosni Mubarak na sastanku posvećenom stanju u Iraku u organizaciji Arapske lige.

"Nacionalno pomirenje je ključni uvijet za napredak političkog procesa u Iraku i stvaranje povoljnog ozračja za postupno okončanje strane nazočnosti na iračkom tlu", kazao je egipatski predsjednik.

Irački je predsjednik Džalal Talabani, osim poziva na nacionalno pomirenje, sudionike skupa pozvao da "kolektivno osude terorizam u Iraku". On smatra da je okončanje nasilja jedan od glavnih preduvjeta za povlačenje stranih snaga pod američkim vodstvom.

"Legitimni nacionalni otpor se ostvaruje političkim i miroljubivim sredstvima", poručio je irački predsjednik.

Sastanak u Kairu trebao bi, nakon izbora najavljenih za 15. prosinca, pripremiti veliku bagdadsku konferenciju za nacionalno pomirenje s jasnim ciljem reintegriranja sunita u politički život Iraka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙