FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Režim posjeta saborskoj Vijećnici datira od prije dvije godine, a ne odnedavno

ZAGREB, 19. studenoga 2005. (Hina) - Poruke zagrebačkih gimnazijalacaostavljene na zastupničkim materijalima bile su povod da se prijedvije godine saborskim posjetiteljima zabrani sjedanje u zastupničkeklupe, pa od tada Veliku vijećnicu mogu gledati samo s galerije,potvrđeno je u Hrvatskom saboru.
ZAGREB, 19. studenoga 2005. (Hina) - Poruke zagrebačkih gimnazijalaca ostavljene na zastupničkim materijalima bile su povod da se prije dvije godine saborskim posjetiteljima zabrani sjedanje u zastupničke klupe, pa od tada Veliku vijećnicu mogu gledati samo s galerije, potvrđeno je u Hrvatskom saboru.

To je ujedno odgovor zastupničkom klubu u Hrvatskom saboru koji je zabranu ulaska u Veliku vijećnicu ovih dana predstavio kao svježu zabranu.

Ta odluka, kažu u Saboru, nije nova, donesena je prije više od dvije godine i "pojačana" uvođenjem elektroničkog sustava glasovanja, kad je, osim sjedenja u klupama, posjetiteljima zabranjen i sam ulazak u Vijećnicu.

Kako je riječ o tehnički zahtjevnu sustavu, mjerodavne su službe upozorile da nije dobro "igrati se njime", kako je to znao činiti dio mlađih posjetitelja.

Da bi se izbjegle moguće štete, mjerodavni su u Saboru odlučili da će se, kad nema zasjedanja, Velika vijećnica zaključavati, a posjetitelji će ju moći razgledavati s galerije, mjesta odakle inače organizirane skupine posjetitelja prate rad narodnih zastupnika.

Iako prikraćeni za dojmove iz zastupničke klupe, posjetitelji i dalje mogu "izbliza" vidjeti svoje zastupnike i propitivati ih o čemu žele, za što, naime, služi Mala vijećnica.

Od 2000., kada je Sabor javnosti otvorio svoja vrata, posjetilo ga je nekoliko tisuća građana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙