FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 6. studenog 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30sati.
ZAGREB, 6. studenog 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

PARIZ - Najmanje je 918 automobila zapaljeno i 193 osobe su privedene u nedjelju rano ujutro tijekom desete noći nereda u pariškim predgrađima i drugim dijelovima Francuske, pokazuju privremeni podaci kojima raspolaže policija. Unatoč pozivima na smirivanje upućenim u subotu, broj uništenih automobila u pariškim predgrađima u kojima žive uglavnom imigranti veći je nego prethodne noći. Premda je vlada zatražila strogost policije, privedeno je manje osoba nego u subotu. Neredi su počeli 27. listopada kada su slučajno poginula dva maloljetna imigranta koji su mislili da ih progoni policija.

ZAGREB - Hrvatska u ponedjeljak nastavlja s postupkom screeninga, dubinske analize usklađenosti s europskim zakonodavstvom, za poglavlje javne nabave. Riječ je o prvoj fazi screeninga u kojoj predstavnici Europske komisije objašnjavaju stručnjacima Hrvatske i Turske, s kojima je EU otvorila pregovore isti dan, 3. listopada, zakonodavstvo EU-a na tom području. Europska unija ima detaljna pravila koja se odnose na javne nabave, a koja će i Hrvatska trebati usvojiti te uspostaviti specijalizirana tijela zadužena za provedbu tih pravila.

BAKU - U nedjelju rano ujutro počeli su parlamentarni izbori u Azerbejdžanu, na kojima će stanovnici te zemlje birati 125 novih parlamentarnih zastupnika između 1561 kandidata, pripadnika najrazličitijih stranaka i političkih blokova, javile su agencije. Najviše izgleda za uspjeh imaju Eni Azerbaijan (Novi Azerbejdžan) predsjednika države Ilhama Alijeva i glavna oporbena skupina Azadliq (Sloboda), koja je proteklih mjeseci organizirala nekoliko prosvjeda u Bakuu, uz nazočnost desetaka tisuća ljudi. Izbori se procjenjuju kao test stabilnosti i demokracije u Azerbejdžanu, jer se očekuju prosvjedi oporbe, a postoje strahovi da bi ih vlast mogla silom ugušiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙