FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nova iskrcavanja ilegalnih imigranata na Siciliju

RIM, 26. listopada 2005. (Hina) - Tijekom noći s utorka na srijedudošlo je do novih iskrcavanja ilegalnih imigranata na otoke Siciliju iLampedusu pa se, kako javljaju talijanski mediji, na plaže ta dvaotoka ukupno iskrcalo 335 imigranata pristiglih raznim plovilima.
RIM, 26. listopada 2005. (Hina) - Tijekom noći s utorka na srijedu došlo je do novih iskrcavanja ilegalnih imigranata na otoke Siciliju i Lampedusu pa se, kako javljaju talijanski mediji, na plaže ta dva otoka ukupno iskrcalo 335 imigranata pristiglih raznim plovilima.

Raspadajuće plovilo od 12 metara sa 160 imigranata, među kojima 8 žena, uočeno je tijekom noći na 25 milja južno od Lampeduse pa su ga dva patrolna čamca lučke kapetanije doteglila do otoka, na koji je u posljednih 12 sati stiglo ukupno 500 imigranata. Svi su smješteni u prihvatni centar koji inače može primiti samo 190 osoba. Posljednjih dana brojni političari, parlamentarci, obišli su taj centar kako bi utvrdili stanje u njemu, koje nije higijenski zadovoljavajuće.

U srijedu ujutro u Siracusu, na Siciliji, stiglo je 175 tajnih imigranata koji su putovali dva dana i dvije noći po teškom moru. Među njima ima 20 žene i 22 djece. Jedna žena i jedno djete prebačeni su u bolnicu, a svi ostali imigranti u prihvatni centar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙