FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Erdogan poziva turske imigrante na izbjegavanje nemira

ANKARA, 8. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Turski premijer TayyipErdogan pozvao je turske imigrante koji žive u Europi da izbjegavajunemire koji već dva tjedna vladaju Parizom i drugim francuskimgradovima.
ANKARA, 8. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Turski premijer Tayyip Erdogan pozvao je turske imigrante koji žive u Europi da izbjegavaju nemire koji već dva tjedna vladaju Parizom i drugim francuskim gradovima.

Za sada nema informacija da se velika turska zajednica u Francuskoj priključila nemirima, ali je Erdogan vrlo osjetljiv na europsku percepciju muslimanskih imigranata dok Turska pregovara o priključenju EU-u.

"Pozivam 4,5 milijuna Turaka koji žive u Europi da se ponašaju razumno i zrelo. Uništavanje i paljenje nije način da se traži poštivanje prava čovjeka", kazao je Erdogan.

"U globaliziranom svijetu ne može se živjeti u getoima. Imigranti se moraju naučiti integrirati i živjeti u miru dijeleći zajedničke vrijednosti", dodao je.

Kako je istaknuo, potrebno je oprezno proučiti uzroke nasilja u Francuskoj za koje on tvrdi da su "rasizam, diskriminacija i zanemarivanje vjere".

"Turci moraju aktivno sudjelovati u socijalnom i političkom životu zemalja u kojima žive", rekao je Erdogan. "Oni moraju biti dio europskog društva istodobno štiteći vlastite vrijednosti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙