FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Deset Iračana ubijeno, 26 ranjeno u napadima u Bagdadu i na sjeveru

BAGDAD, 20. listopada 2005. (Hina/AFP) - Deset Iračana ubijeno je, a 26ranjeno u četvrtak u napadima u Bagdadu i sjeverno od glavnoga grada,prema sigurnosnim izvorima.
BAGDAD, 20. listopada 2005. (Hina/AFP) - Deset Iračana ubijeno je, a 26 ranjeno u četvrtak u napadima u Bagdadu i sjeverno od glavnoga grada, prema sigurnosnim izvorima.

U Baaqoubi, 60 km sjeverno od Bagdada, napad automobilom-bombom bio je usmjeren na američku ophodnju u blizini sjedišta pokrajine, izvijestio je dopisnik France pressea.

Prema iračkom sigurnosnom izvoru, radi se o samoubilačkom napadu u kojem su smrtno stradala četiri civila, a 14 ih je ranjeno.

Malo poslije, jedan je napadač samoubojica usmjerio svoj automobil-bombu na kontrolnu točku vojske i policije u Khalissu, 20 km sjeverno od Baaqoube, usmrtivši tri člana snaga sigurnosti i ranivši osam, prema policijskom izvoru. Prethodni podaci govorili su o jednom ubijenom i tri ranjena.

U Bagdadu je troje Iračana, među kojima jedna učenica, ubijeno a četvero ranjeno u raketnoj paljbi na osnovnu školu u Mansouru, zapadno od glavnoga grada, doznaje se iz sigurnosnih izvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙