FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlin neće tražiti ukidanje europskog embarga na oružje Kini

BERLIN , 10. studenog 2005. (Hina/AFP) - Buduća njemačka vladinakoalicija između konzervativaca i socijaldemokrata neće se zalagati zaukidanje europskog embarga na oružje Kini, kako je obećao njemačkikancelar u odlasku Gerhard Schroeder, izvijestili su u četvrtakdužnosnici stranaka.
BERLIN , 10. studenog 2005. (Hina/AFP) - Buduća njemačka vladina koalicija između konzervativaca i socijaldemokrata neće se zalagati za ukidanje europskog embarga na oružje Kini, kako je obećao njemački kancelar u odlasku Gerhard Schroeder, izvijestili su u četvrtak dužnosnici stranaka.

"Ukidanje embarga na oružje nije u programu nove vlade", kazao je glasnogovornik konzervativne parlamentarne skupine zadužen za pitanja iz domene vanjskih poslova Friedbert Pflueger za list Berliner Zeitung.

"Izmjena takvog stajališta bila bi moguća jedino uz dogovor s našim europskim i atlantskim partnerima", kazao je Pflueger. "Ta tema nije od nacionalne važnosti", potvrdio je i dužnosnik Socijaldemokratske stranke za vanjskopolitička pitanja Gernot Erler, podsjetivši da je EU odgodio odluku o mogućem ukidanju sankcija.

Kineski predsjednik Hu Jintao će u sklopu europske turneje danas doputovati u četverodnevni posjet Njemačkoj, tijekom kojega će se sastati s Gerhardom Schroederom i budućom njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙